Diorama – Trenuletul


Nu cred ca este copil sa nu isi fi dorit sa aiba un trenulet, cu totii am visat la asa ceva si majoritatea am avut in copilarie, insa unii raman cu gandul la trenulete si la maturitate si chiar la la varsta a treia, devine o pasiune, o bucurie interioara de multe ori greu de descris.

Diorama este la scara N (1:160), ecartamentul este de 9 mm, iar dimensiunile sunt de 2000 mm X 600 mm, construita pe un placaj de 10 mm grosime, cu 5 straturi. Au intrat cam 15 metri de sina, 4 macaze, doua intersectii, 4 tunele, 2 viaducte, o gara principala, o gara utilitara, trei linii in gara principala si doua circuite.

Este practic o lume a imaginatiei noastre, o lume pe care o creem asa cum vrem noi, unde nu se respecta regulile si legile umanitatii, singura care face legea este imaginatia…

Ciudat este ca niciodata nu este terminata, nu este gata. Mereu mai este cate ceva care lipseste, ceva care trebuie adaugat, sau ceva care trebuie modificat. Nu am intalnit pana acum o diorama care sa fie gata, sa fie terminata. Cine spune ca a terminat si este gata inseamna ca a ramas fara imaginatie si inspiratie, lumea este intr-o continua schimbare, la fel si lumea imaginatiei, diorama.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *